I tillegg til surrounddekoding har de forskjellige hjemmekinoforsterkerne en rekke bildefunksjoner. Denne delen av guiden dekker de vanligste slike funksjonene
Videokonvertering
De fleste hjemmekinoforsterkere/prosessorer støtter nå konvertering fra en type videosignal til annet. Typisk er dette konvertering av kompositt, s-video og komponentsignal til HDMI. Dette gjør det mulig at man kan koble til kilder med forskjellige typer videosignal og deretter bare koble en kabel til TV eller projektor. Bildet nedenfor viser hvordan de forskjellige analoge videosignaltypene alle blir konvertert til HDMI signal for en felles tilkobling.
Noen forsterkere tilbyr også konveretering til andre typer analoge signaler for tilkobling til TV eller projektor med kun analog tilkobling. Noen har også konvertering som reduserer kvalitet som f.eks konvertering fra komponent til kompositt. Bildet fra en Yamaha bruksanvisning viser hvordan forsterkeren konverterer signal mellom de forskjellige signaltypene.
Oppskalering
Oppskalering av videosignal betyr at forsterkeren oppskalerer oppløsningen fra en oppløsning til en annen. Dette kan f.eks være å øke fra standard DVD oppløsning fra 720 x 576 pixler til 1920 x 1080. Fordelen med dette er at forsterkeren potensielt kan gjøre denne jobben bedre enn din TV eller projektor. I mange tilfeller trenger ikke denne funksjonen å gi noen positiv effekt.
Ofte kommer bildebehandlingskretense benyttet i forsterkerne fra kjente produsenter som Faroudja, ABT og QDEO og de brukes ofte som et kjøpsargument for spesielle forsterkere.
Videokalibrering
Noen få hjemmekinoforsterkere gir også mulighet for at man kan gjøre videokalibrering på hjemmekinoforsterkeren. Dette kan være en fordel hvis man har en TV eller projektor med begrensede kalibreringsmuligheter. Noen av disse igjen er godkjent av ISF som sikrer at bildekalibreringern kan utføres på best mulig måte.